Министър-председателят Бойко Борисов направи изявление за медиите днес след участието му в

...
Министър-председателят Бойко Борисов направи изявление за медиите днес след участието му в
Коментари Харесай

Борисов: Умолявам ви! Другите разпускат мерки - вие сте си били разпуснати! Над 100 заразени на ден отново затягаме мерките

Министър-председателят Бойко Борисов направи изказване за медиите през днешния ден след присъединяване му в срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Премиерът заключи резултатите от срещата, извършена посредством видеоконферентна връзка, с фокус върху поддръжката на Европейски Съюз за Западните Балкани за справяне със здравните и стопански последствия от COVID-19:

" Приключи Европейският съвет. За наслада, всички сътрудници, когато през днешния ден се изказваха, започваха със срещата в София за Западните Балкани.

Радостната вест е реалност - с сътрудниците се съгласихме и дадохме път на Албания и Република Северна Македония.

Мащабът на рецесията с ковид изисква нашето единение. Европейски Съюз активизира доста бързо пакет от 3,3 милиарда евро за Западните Балкани. Това са пари единствено за здравните системи.

Бях подсилен и от доста други сътрудници. Имаше неприемливи за нас изявления. Особено ме заболя това, че България е фашистка страна и не е избавила евреите. Нека сътрудниците от Северна Македония си водят предизборната акция, само че не за сметка на България.

Моят другар Мицотакис сподели: И аз съм бил срещу Преспанското съглашение, само че ние гърците го съблюдаваме.

Що се касае за ковид – резултатите са извънредно неприятни. Пандемията не е отминала. Трябва да се съблюдават строго избрани правила – отдалеченост, стерилизация. При повишаване над 100 индивида болни, незабавно ще затворим всичко, както преди. Всичко зависи от нас, от нашата дисциплинираност. Да се пазим един от различен, изключително в градския превоз – там маските са наложително.

Това, което другите страни назовават разхлабване, вие си бяхте разхлабени още от първия ден. Няма нито една мярка, която да е направена по-добре и по-навреме от нас. Затова още един път благодаря на Щаба ".

При повишаване над 100 инфектирани индивида дневно още веднъж ще върнем анулираните ограничаващи ограничения, предипруди министър председателят Бойко Борисов след срещата на върха. “Резултатите в Европа са извънредно неприятни. Според института Кох пандемията не е отминалата. Днес на срещата на канцлера Меркел с президентите на провенциите тя разгласи, че ограниченията  леко се отпускат.  Трябва да съблюдаваме отдалеченост. Вие си бяхте разхлабени от първия ден. Нищо не е спирало - магазини, застрахователни компании, строителни компании - всичко работи. 

Благодаря на всички, които са дисциплинирани ”, съобщи Борисов. Той съобщи, че детските градини и ясли няма да бъдат отворени, тъй като е доста рисково. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР